Whaling Phishing

Whaling is een vorm van phishing die zich richt op individuen in hoge functies binnen een organisatie, zoals CEO’s, CFO’s en andere hogere leidinggevenden. Bij whaling-aanvallen worden op maat gemaakte phishing-e-mails verzonden naar deze individuen, vaak met als doel toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie of financiële gegevens.

Whaling-aanvallen zijn meestal zeer gericht en goed doordacht, en worden vaak uitgevoerd door ervaren cybercriminelen die gespecialiseerd zijn in het imiteren van zakelijke communicatie en het creëren van geloofwaardige valse identiteiten. In sommige gevallen kan whaling ook gepaard gaan met social engineering-tactieken, waarbij de aanvaller zich voordoet als een vertrouwd contact van de doelwitpersoon om zo hun vertrouwen te winnen.

Whaling-aanvallen kunnen ernstige gevolgen hebben voor organisaties, waaronder financiële verliezen en reputatieschade. Het is belangrijk dat organisaties hun medewerkers trainen in het herkennen van whaling-aanvallen en hen bewust maken van de risico’s en gevolgen van deze vorm van cybercriminaliteit.

U kan uw organisatie weerbaar maken door de juiste training en testen, neem een kijkje bij onze User awareness training en phishing testen.