Wat kost een pentest of penetration test?

Vulnerability Scanning, een kleine investering

Een pentest, of penetratietest, is een beveiligingstest waarbij een externe partij probeert om te gaan met de beveiligingsmaatregelen van een organisatie. Deze test wordt gedaan om te kijken of de beveiliging voldoende is om aanvallen te weerstaan en om eventuele zwaktes in het beveiligingssysteem te identificeren. Pentests zijn een belangrijk onderdeel van het beveiligingsbeleid van veel organisaties, maar ze kunnen ook een aanzienlijke kostprijs hebben.

De kostprijs van een pentest is afhankelijk van verschillende factoren

De kostprijs van een pentest is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en complexiteit van het doelwit, de duur van de test en de middelen die nodig zijn om de test uit te voeren. Voor kleinere organisaties kan een pentest al snel duizenden euros kosten, terwijl voor grotere organisaties de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euros of meer.

Prijsbepaling

Er zijn verschillende manieren om de kostprijs van een pentest te bepalen. Sommige bedrijven bieden vaste prijzen voor hun diensten, terwijl anderen de kosten bepalen op basis van de tijd die nodig is om de test uit te voeren. Sommige bedrijven bieden ook pakketten aan, waarbij verschillende diensten worden aangeboden tegen een vaste prijs.

In de meeste gevallen zal kostprijs van een pentest bepaalt worden op basis van het aantal te testen systemen of toepassingen. In dit geval kan de kostprijs sterk variëren, afhankelijk van het aantal systemen of toepassingen dat wordt getest. Bovendien kan de kostprijs ook afhangen van de specifieke beveiligingsmaatregelen die zijn genomen en de eventuele zwaktes die ontdekt worden tijdens de test.

De kostprijs van een pentest kan ook bepaalt worden op basis van de middelen die worden gebruikt om de test uit te voeren. In dit geval kan de kostprijs afhangen van de gebruikte hardware en software, alsmede van de mensen die betrokken zijn bij de test. Bovendien kan de kostprijs ook afhangen van eventuele extra diensten die worden aangeboden, zoals het opstellen van een beveiligingsplan of het geven van advies over hoe de beveiliging te versterken.

Conclusie

In samenvatting kan de kostprijs van een pentest sterk variëren, afhankelijk van de scope van het project…

Omdat we weten dat iedereen graag een richtlijn heeft in zijn zoektocht zal u bij merken dat we telkens een indicatie prijs aangeven op de pentest diensten die wij aanbieden, neem zeker eens een kijkje tussen onze diensten voor meer informatie!