Kleine investering, grote bescherming: waarom vulnerability scanning een must is voor elk bedrijf

Vulnerability Scanning is een must

Vulnerability scanning is een manier om gekende veiligheidsproblemen en zwaktes in computer- en netwerksystemen te identificeren. Dit kan zowel op grote schaal worden uitgevoerd als op specifieke systemen, netwerken of applicaties. Door middel van vulnerability scanning kan worden vastgesteld of er beveiligingslekken zijn waarvan cybercriminelen misbruik kunnen maken om toegang te krijgen tot systemen of gegevens te verkrijven.

Vulnerability Scanning vindt open deuren

Vulnerability scanning heeft als doel om de beveiliging te versterken door het opsporen en oplossen van beveiligingsproblemen voordat deze worden uitgebuit. Dit helpt om de reputatie van een bedrijf te beschermen en financiële verliezen te voorkomen. Bovendien kan vulnerability scanning één van de stappen zijn richting regulering en compliance-eisen.

Het belangrijkste is om regelmatig vulnerability scans uit te voeren en snel te reageren op geïdentificeerde problemen om de beveiliging van een systeem te optimaliseren.

Kleine investering, grote bescherming

Vulnerability scanning is een proces dat automatisch wordt uitgevoerd om veiligheidsproblemen in computer- en netwerksystemen te identificeren. Dit kan zowel op grote schaal worden uitgevoerd als op specifieke systemen, netwerken of applicaties.

Vulnerability scanning is een must en een relatief goedkope manier om beveiligingsproblemen op te sporen en op te lossen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven, aangezien cyberaanvallen een groot financieel risico kunnen vormen. Met behulp van regelmatige vulnerability scans kunnen bedrijven bekende problemen in hun systemen of software op een kosteneffectieve manier opsporen en oplossen voordat deze worden misbruikt door cybercriminelen.

Kleine investering met grote opbrengst

Het is relatief eenvoudig om te beginnen met het uitvoeren van vulnerability scanning en daarom is het belangrijk voor bedrijven om vulnerability scanning serieus te nemen en regelmatig uit te voeren om de beveiliging van hun systemen te optimaliseren. De frequentie van vulnerability scans is vrij te kiezen en is afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf of organisatie. Sommige bedrijven kiezen ervoor om wekelijkse scans uit te voeren, terwijl anderen kiezen voor maandelijks te scannen. Hoe dan ook, Vulnerability scanning is een must.

Heeft u interesse om dit op te zetten voor uw onderneming of bent u benieuwd naar de kostprijs? Neem een kijkje bij onze Managed Vulnerability Scanning