Network Detection and Response (NDR)

Network Detection and Response (NDR) is een vorm van cybersecurity die zich richt op het monitoren en beveiligen van netwerken tegen cyberaanvallen.

NDR-oplossingen zijn ontworpen om netwerkverkeer te monitoren en te analyseren, inclusief het identificeren van verdacht verkeer, pogingen tot inbraak of andere kwaadaardige activiteiten. Dit wordt bereikt door het gebruik van machine learning, gedragsanalyse en andere geavanceerde technologieën.

NDR-oplossingen kunnen worden gebruikt om verschillende soorten bedreigingen te detecteren, zoals malware, phishing-pogingen, DDoS-aanvallen, en meer. Door gebruik te maken van NDR-oplossingen kunnen organisaties een proactieve benadering van cybersecurity implementeren en mogelijke bedreigingen identificeren en blokkeren voordat deze tot schade kunnen leiden.

NDR-oplossingen worden vaak gebruikt in combinatie met andere cybersecurity-oplossingen, zoals Endpoint Detection and Response (EDR) en Security Information and Event Management (SIEM), om een ​​uitgebreide beveiligingsstrategie te creëren en de organisatie te beschermen tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.