Endpoint Detection and Response (EDR)

Endpoint Detection and Response (EDR) is een vorm van cybersecurity die zich richt op het monitoren en beveiligen van endpoints, zoals computers, laptops, mobiele apparaten en servers.

EDR-oplossingen bieden continue monitoring van endpoints, inclusief het verzamelen van informatie over activiteiten op het apparaat, het analyseren van deze gegevens om afwijkend gedrag of mogelijke bedreigingen te detecteren en het nemen van actie om verdachte activiteiten te blokkeren of te neutraliseren.

EDR-oplossingen kunnen verschillende functies bevatten, waaronder het detecteren van malware, het monitoren van netwerkverkeer, het analyseren van logs en het automatisch isoleren van geïnfecteerde apparaten. Door EDR-oplossingen te implementeren, kunnen organisaties de beveiliging van hun endpoints versterken en bedreigingen proactief detecteren en reageren op mogelijke aanvallen. Dit kan leiden tot een betere bescherming van gevoelige gegevens, minder schade en minder downtime in geval van een cyberaanval.

1 Response