Black Box Penetration Testing

Black Box Penetration Testing, is een type beveiligingstest dat wordt uitgevoerd op computersystemen en netwerken om kwetsbaarheden of zwakke punten te identificeren die door aanvallers kunnen uitgebuit worden.

Bij black box Penetration Testing heeft de tester geen voorkennis van het te testen systeem of netwerk. Dit betekent dat de tester het systeem moet benaderen zoals een externe aanvaller dat zou doen, zonder enige toegang tot de interne werking van het systeem of netwerk.

Het doel van black box Testing is het simuleren van een realistisch aanval scenario en het identificeren van eventuele kwetsbaarheden die door een aanvaller kunnen worden uitgebuit. De tester maakt gebruik van verschillende tools en technieken om zwakke punten in het systeem te identificeren, waaronder netwerkscans, kwetsbaarheidsscans en penetratietesten.

De resultaten van de test worden gepresenteerd in de vorm van een rapport, waarin de gevonden kwetsbaarheden worden beschreven en aanbevelingen worden gedaan voor hoe deze kunnen aangepakt worden. Een organisatie kan deze informatie vervolgens gebruiken om de beveiliging van hun systemen en netwerken te verbeteren en het risico op een succesvolle aanval te verminderen.